Programska oprema AutoCAD® Mechanical je AutoCAD® za strojništvo z namenskimi orodji za pohitritev procesa načrtovanja. Vsebuje vso funkcionalnost AutoCADa z dodatkom obsežnega nabora orodij za avtomatizacijo opravil pri strojniškem načrtovanju: izdelava strojnih komponent, napredno kotiranje in izdelava kosovnic. AutoCAD Mechanical vsebuje knjižnico z več kot 700.000 standardnimi komponentami, podpira več mednarodnih standardov in uporabnikom omogoča izdelavo dokumentacije neposredno iz 3D digitalnih prototipov, narejenih v Autodesk Inventorju. AutoCAD Mechanical omogoča inženirjem prihranek časa pri načrtovanju, s tem so bolj konkurenčni in lahko več časa posvetijo inovacijam namesto risanju.

  • Orodja za strojniško načrtovanje in hitrejše risanje — AutoCAD Mechanical vsebuje specifično orodje za skoraj vsak korak pri načrtovanju na področju strojništva.
  • Risanje na osnovi standardov in knjižnice komponent — podpora za mednarodne risarske standarde in knjižnica z več kot 700.000 standardnimi deli.
  • Generatorji in preračuni komponent — hitra izdelava in analiza pogosto uporabljanih standardnih strojnih komponent.
  • Orodja za dokumentiranje in poročanje — hitra izdelava izrisov in enostavno označevanje risb.
  • Sodelovanje in upravljanje s podatki — delovnim skupinam omogoča varno in zanesljivo souporabo in izmenjavo 2D CAD podatkov.